För att logga in på plattform 2.0, klicka här »

Om oss

Företaget

Savelend och Loanstep är tjänster från Savelend Sweden AB, org.nr: 556933-0961. Verksamheten har bedrivits sedan 2013. Under 2014 förmedlades lån för ett totalt belopp om 4,4 MSEK och under 2015 förmedlades drygt 22 MSEK. Du kan läsa mer om bolaget på på Allabolag.se eller Proff.se.

Adress: Linnégatan 87b, 11523 Stockholm
E-post: info@savelend.se och info@loanstep.se
Telefon: +46 (0) 26 222 28 38

Savelend Sweden AB är en låneförmedlare som utgår ifrån en peer-to-peer-modell. Investerade medel omsätts i låneverksamheten Loanstep och ger avkastning baserat på räntan från återbetalade lån. Som låntagare finns även möjligheten att bli investerare, dels genom återbetalning av lån, och dels genom att ta del av låneskolan. Den förväntade avkastningen på investerat kapital är 10 - 15 %. Den högsta prioriteten är, och har alltid varit, att förbättra våra kunders finansiella situation - oavsett om det handlar om låntagare eller långivare.

 

Styrelse

Detta är styrelsen som jobbar bakom kulisserna för att se till att bolaget tar rätt beslut och kostant rör sig framåt och åt rätt riktning. Här finns en erfarenhetspool av både juridisk och finansiell karaktär, med mycket kunskap inom ekonomi och affärsutveckling.

Alexander Lidén
Styrelseordförande sedan 2015

Alexander har under ca 7,5 år arbetat aktivt i ledande positioner inom olika finansbolag som stått under Finansinspektionens tillsyn. Han har vidare arbetat i London under cirka tre år och innehar en Master of Business Administration and Economics från Stockholms Universitet med tillägg för juridiska studier. Alexander har en bred erfarenhet inom framförallt frågor kring private placements och compliance.

Ludwig Pettersson
Styrelseledamot och VD sedan 2013

Ludwig har en bakgrund inom finans, åtgärder mot penningtvätt och compliance. Han har flera års erfarenhet inom p2p-branschen, främst genom investeringar på p2p-plattformar i Europa och Ludwigs flaggskepp är sjävklart Loanstep, som han driver från kontoret i Gävle i rollen som VD. För att fortsätta utvecklas i den takt som Loanstep växer, slutför även Ludwig sina studier till civilekonom parallellt.

Claes Hallén
Styrelseledamot sedan 2015

Claes har bland annat suttit två år som styrelseordförande i Nordic Leisure AB (publ) som handlas på First North. Han har även suttit i ett flertal andra större styrelser däribland: Gefle IF huvudstyrelse och Gävle idrottsbingo AB (ägd av Brynäs IF). I dagsläget jobbar han mycket med investeringar av olika slag, främst i fastigheter.

Harald Axelius
Styrelseledamot sedan 2015

Jur. kand. Harald Axelius var en tidig investerare i Savelend och har varit aktiv i bolaget sedan 2014. Harald har en bred erfarenhet av knowledge management, big data och att bygga  informationsplattformar åt jurist- och fastighetsbranschen. Harald har en juristexamen från Stockholms Universitet med tilllägg för studier i national- och företagsekonomi.

Jonas Olsson
Styrelseledamot sedan 2016

Jonas Olsson är VD och ägare på Thunbergsbil som omsätter 350 MSEK per år. Jonas sitter dessutom i ett flertal branschstyrelser och även Länsförsäkringars bankstyrelse i Gävleborg.

 Logga in med Företagskonto
Starta BankID appen på din enhet